Sparebankstiftinga Sogn og Fjordane, Høgskulen på Vestlandet og Sunnfjord Utvikling jobbar med eit svært spennande prosjekt som vi har kalla Studentjobb.

Kort fortalt er målsettinga til Studentjobb å gjere dei tekniske studieretningane ved HVL i Førde endå meir attraktive for å sikre studieplassane og auke søkartalet. Dette skal vi gjere gjennom å sikre god arbeidsrelevans under utdanninga. Den langsiktige effekten av dette er at næringslivet i regionen skal få dekka sitt behov for kompetanse.

Ideen er at når ein søker studieplass ved HVL i Førde skal ein vere garantert ein relevant deltidsjobb med 5-20 timar i veka.

For å få dette til treng vi eit forpliktande samarbeid med bedriftene i Sunnfjord. I skrivande stund har vi fått med oss 16 bedrifter i prosjektet og desse tilbyr totalt 30 deltidsstillingar, som er veldig bra! Vi jobbar fortløpande med å rekruttere fleire bedrifter, og håpar di bedrift er ei av desse. Ta gjerne kontakt med Astrid Marie hos oss for å få meir informasjon om denne viktige satsinga.

Regjeringa jobbar med ei stortingsmelding om samarbeidet mellom arbeidslivet og høgare utdanning, med fokus på sterkare arbeidsrelevans i utdanningane. Denne skal leggast fram våren 2021. Kanskje kan Førde og Sunnfjord bli eit godt føregangsdøme på eit slikt samarbeid!

Meir informasjon om prosjektet finn du på nettsida: Studentpraksis og i denne artikkelen frå iFørde

Her kan du sjå partnarskapsavtalen som bedriftene som blir med i prosjektet forpliktar seg til, og eit forslag til ein arbeidsavtale.